Intim lézeres szőrtelenítés előtti tudnivalók

Intim lézeres szőrtelenítés előtti tudnivalókManapság nagy divat az intim területek részleges vagy teljes szőrtelenítése. Ahogy a többi területen, úgy az intim területeken is egyre többen választják a lézeres szőrtelenítést.

A hagyományos szőrtelenítési megoldásokkal ugyanaz a probléma az intim területeken is, mint az egyéb területeken. Gyorsan visszanő a szőrzet, ezért gyakran kell szőrteleníteni, érzékeny a terület, így a bőr kipirosodhat, szőrtüszőgyulladás alakulhat ki stb. A problémákat azonban felerősíti az, hogy az intim területeken alakulnak ki, így kínos pillanatokat okozhatnak a strandon vagy az ágyban.

Az intim lézeres szőrtelenítés előtt hasonló javaslatok vannak, mint általában a lézeres szőrtelenítés előtt, de azért vegyük át ezeket, mert az intim területeken mindenki szeret inkább óvatos lenni, különösen, hogy egy érzékeny területről van szó. Mivel az intim területeken általában világosabb a bőr és sötétebb a szőrzet, ezért a várható eredmény szempontjából ez az egyik legjobb terület.

Az intim lézeres szőrtelenítés előtt 1-2 nappal le kell borotválni a területet. Fontos, hogy borotválva legyen, ne gyantázva, mert a borotválás után újra kinövő szőrzetre szükség van a jó eredményhez.

Az intim lézeres szőrtelenítéstől nem kell tartani, kis kellemetlenségekkel jár, de sokkal kellemesebb, mint pl. a gyantázás vagy az epilálás. A lézeres kezelések között is kizárólag borotválni szabad az intim területeket, de már az első alkalom után jelentősen lelassul a szőrszálak növekedése.