Milyen porszívófejek vannak?

Milyen porszívófejek vannak?Sokan nem tudják, de porszívófejet a felület és a kosz formája, állaga alapján érdemes választani, ha a lehető legjobb tisztítási teljesítményt szeretnénk elérni. Mutatjuk a porszívófej típusokat, és azt, hogy mikor melyiket válaszd.

A legnépszerűbb talán a kombinált porszívófej, ugyanis két felületre is alkalmas, köszönhetően a porszívófejen található kapcsolónak. Ez az általános megoldás, a legtöbb porszívó kombinált fejjel érkezik. A kapcsolóval a kefe szabályozható, kefével parkettát, járólapot lehet porszívózni, a kefe elrejtésével pedig a szőnyeget.

Ha csak parkettát vagy járólapot akarsz porszívózni, akkor az ún. parkettafej a jó választás. Itt már nincs kapcsoló, hanem kizárólag kefés rész van, amely kemény felületek porszívózására alkalmas. A kefe csík könnyedén cserélhető, nem kell tehát az egész fejet cserélni, ha elkopik a használatban.
Harmadik lehetőség az ún. turbófej, amely a padlószőnyegek tisztításához lett kifejlesztve, általában olyan helyeken alkalmazzák, ahogy gyakran kell takarítani a padlószőnyeget, pl. szállodákban, apartmanokban. A turbófej úgy működik, hogy egy forgó kefehenger a szőnyeget teljesen kiporolja, kitisztítja, minden szennyeződést fel tud szívni a szőnyegekből.

Speciális, folyadék felszívására alkalmas porszívókhoz választható folyadékszívó fej, amellyel nem csak a vizet lehet felszívni, hanem speciális kialakításának köszönhetően csíkmentesen távolítja el a vizet a felületekről.